sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Tupsuja, tupsuja

Eilen täällä väkerreltiin tupsuja. Ihan perinteisellä pahvikiekkomenetelmällä. Onhan niitä olemassa jonkinlaisia tupsuntekokehikkojakin, mutta toistaiseksi sellaisen hankkiminen on jäänyt minulta harkinnan asteelle. Tiedä sitten helpottaisiko laite paljonkin tupsujen tekoa. Tupsujen teko ei kyllä ole mitenkään lempipuuhaani. Se on vähän verrattavissa päättelyyn. Välttämätön vaihe tupsupipon teossa, mutta jättäisin kyllä mieluusti jonkun toisen tehtäväksi, jos joku vapaaehtoinen ilmaantuisi.


On näihin tupsuihin toki neulottu pipotkin.  Lankana tällä kertaa Lana Grossan Lei ja Lei bicolor. Ihan uusi tuttavuus minulle, 100% merinovillaa. Miellyttävän tuntuista neuloessa, mutta käyttökokemuksia ei vielä ole.


Tämä vaaleansini-valkoinen pipo noin 10-vuotiaan lapsen kokoa. Joustin on neulottu kahdeksikon sukkapuikoilla ja yläosassa käytetty numeron 9 pyöröpuikkoa. Sinivalkoista lankaa minulla oli vain yksi 50 g:n kerä, joka meni tähän kokonaan. Luonnonvalkoista kului 35 g.


Mustavalkoinen pipo on semmoista naisten keskikokoa. Lankaa kului, tupsu mukaanlukien, tarkalleen 104 g. Puikot samat kuin edellisessä.

Lisää tupsupipoja tulossa...



sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Punasävyinen mössykkä

Lankakaupan alelaarista löytyi herkullisen väristä lankaa. Tämä Schachenmayr Merino Super Big Mix (50% villaa, 50% acryl) on mielestäni ihan omiaan melko yksinkertaisen malliseen myssyyn. Tällainen löysähkö mössykkä siitä sitten syntyi.


Myssyn aloituksessa on 60 silmukkaa. Reunuksessa on ensin kolme kerrosta nurjaa neulottuna muuta myssyä ohuemmilla puikoilla (5,5 mm), jotta reuna pysyisi napakampana. Sitten vaihdoin seiskan pyöröpuikkoon ja neuloin vuoronperään oikeita ja nurjia kerroksia. Viimeisen nurjan kerroksen jälkeen lisäsin silmukoita neulomalla joka kolmannen silmukan sekä etu- että takareunastaan.


Näillä silmukoilla neuloin sileää kunnes myssyn korkeus oli 17 cm. Tämän jälkeen aloitin kavennukset. Kaventelin joka toisella kerroksella neulomalla aina 2 s oikein ja sen jälkeen 2 s oikein yhteen koko kerroksen ajan. Viimeisellä kerroksella neuloin aina 2 s yhteen. Sitten katkaisin langan,  vedin sen jäljelle jääneiden silmukoiden läpi, ja päättelin hyvin.

Päälaelle kiinnitin nyöreistä punotun "tupsun".



Joskus sitä vaan kaipaa vähän väriä elämään.



sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Myssymania

Ihan yllättäen, näiden pakkasten myötä se iski. Tämä myssymania nimittäin. Tämä on innostanut neulomaan ja saanut tarttumaan jopa virkkuukoukkuun. Ihan ensimmäiseksi haluan esitellä nämä hillityn väriskaalan myssyt.


Tähän kukkamyssyyn, kuten muidenkin kuvien myssyihin, on käytetty Lana Grossan Ragazza Amici Due lankaa. Langan mukana sain ohjeen kissamyssyyn, jota sitten vähän muokkailin enemmän oman maun mukaiseksi.


Musta lierihattu taas on ihan oma sovellus. Tällaista vähän hattumaisempaa päähinettä kun kaipailin ihan omaan käyttöön.


Tämä harmaasävyinen pipo on ihan lankavalmistajan malli. Helppo ja nopea, neulottu 9 mm:n pyöröpuikolla.

Nyt ei kyllä päätä palele!