sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Ihan tavalliset sukat

Aina silloin tällöin minua pyydetään neulomaan sukat. Tällä kertaa toiveena oli lyhytvartiset sukat, "sellaiset ihan tavalliset". Värinä mielellään ruskea tai harmaa. Vastaavanlaisella ohjeistuksella on jo tullut eräätkin sukat neulottua. Toisinaan on ihan rentouttavaakin vaan puikotella menemään, ilman että tarvitsee isommin vaivata päätään. Toisinaan sellainen neulominen taas tuntuu hiukan tylsältä. Saadakseni tämänkertaisen parin neulomiseen edes vähän vaihtelua, valitsin näihin  raidoittuvaa lankaa. Saajan toivomissa väreissä tietysti.Tämä lanka oli itselleni ihan uusi tuttavuus, Twister Sox 6 Color. Langassa on 75% villaa ja 25% polyamidia ja se on konepestävää. Ihan perus sukkalankaa siis.Vyötteessä suositellaan käyttämään puikkokokoa 3-4 mm, mutta ainakin oma käsialani vaatii pienempiä puikkoja. Nämä sukat on neulottu 2.75 mm:n kantikkailla, ja neulos on mielestäni juuri sopivan napakkaa. Makuasia tietysti tuo sopiva napakkuus. Kerässä on lankaa 150 g ja 420 m.Näihin sukkiin kului lankaa 84 grammaa. Mitenkään en yrittänyt raitoja kohdistaa, mutta aika mukavasti ne silti osuivat.

Ihan kiva välipalaneulomus tämä sukkapari. Saajakin oli sukkiinsa tyytyväinen, joten ihan hyvä mieli näistä jäi.


4 kommenttia:

 1. Perussukat ovat parhaita, mutta kuten sanoit tylsiä neulottavia. Kivat värit langassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perussukat tosiaan ovat niitä eniten käytettyjä, ainakin meillä. Onneksi on saatavilla kaikenlaisia raidoittuvia ja kirjavia lankoja, jotka tuovat niiden neulomiseen vähän lisää mielenkiintoa.

   Poista
 2. Panin merkille selattuani blogisi läpi että käytät paljon muita merkkejä lankoja kuin Novitaa. Samoin itselläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mitenkään Novitan lankoja väheksymättä, on niin paljon muitakin lankoja joita on kiva kokeilla. Jotkut kokeilut jäävät yhteen kertaan, toisista taas tulee ihan lempilankoja, jotka päätyvät puikoille aina uudelleen.
   Tervetuloa lukijaksi!

   Poista