perjantai 6. toukokuuta 2016

Lempi

Etsiskelin Raverlysta kivoja huivimalleja, kun törmäsin tähän Susanna Winterin Lempiin. Malli oli juuri sellainen jota olin etsimässä. Värien valinta olikin sitten vaikeampaa, on niin monia hyviä yhdistelmiä, jotka sopisivat tähän malliin. Lopulta päädyin puna-harmaaseen. Ihan tyytyväinen olen valintaan, vaikka kieltämättä väreistä voi saada vähän jouluisenkin vaikutelman.Lanka on BC Garnin Semillaa. Sitä kului 126 grammaa.


Ohjeessa suositeltiin 5,5 mm puikkoja, mutta omaan käsialaani sopi paremmin viitosen puikko. Tällä pienemmällä puikolla tehtynä huivin pituudeksi tuli pingotuksen jälkeen tasan kaksi metriä, ja korkeudeksi 42 cm.

Ainoa asia, mikä tässä huivissa jäi vähän kaivelemaan, oli viimeinen kerros. Ohjeen huivissa on kaunis nirkkoreunus, mutta minun nirkkoni eivät vaan onnistuneet toivotunlaisesti. Ohjeen kirjoittaja ystävällisesti auttoi ongelman ratkaisemisessa, ja neuvoi käyttämään päättelyssä ns. Russian Bind-offia. Tällä tekniikalla reunasta tuli ainakin kohtuullisen siisti.


Tästä tuli kyllä nimensä mukaisesti ihan lempihuivi. Tykkään eritysesti, siis värityksen lisäksi, sen  muodosta. Huivi on helppo kietaista kaulaan sen isommin sovittelematta. Vai mitä mieltä olette lopputuloksesta?


Niin lempihuivi kuin tästä tulikin, päätyi se suoraan kaapin hyllylle. Kevät on vihdoinkin saapunut tännekin eikä lämpimälle huiville ole tarvetta. Siitä huolimatta villahuivien neulominen jatkuu...7 kommenttia:

 1. Huivista tuli ihana. Nyt olen entistä vakuuttuneempi, että haluan Lempi-huivin myös itselleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Odotan mielenkiinnolla minkälaiseen väriyhdistelmään sinä päädyt.

   Poista
  2. Eipäs kun nyt muistankin, näinhän minä ne langat blogissasi.

   Poista
 2. Kaunis huivi! Punainen ja harmaa ne vaan sopii niin hyvin yhteen ja toinen toistaan kaunistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, punainen ja harmaa on kyllä aika takuuvarma yhdistelmä.Tämä Lempi on kiva malli siitäkin, että tähän käyvät hyvin monenlaiset värit. Tekisi ihan mieli tehdä vielä toinen, vaikka joku raikas kesäinen.

   Poista
 3. Heippa, kiva löytää sut myös täältä, kaunis huivi😊

  VastaaPoista
 4. Samoin, kiva löytää myös sinun uusi blogisi. Upea se hapsuneule.

  VastaaPoista