maanantai 13. kesäkuuta 2016

Ruusupuu

Kesäloma alkoi, ja säät ovat olleet hyvinkin suosiolliset. Ainakin neulomiselle. Ensimmäinen lomalla valmistunut neulomus on Ruusupuu-huivi.


Huivin on suunnitellut Heidi Alander, Jyväskylän neulefestareita juhlistamaan. Raverlyssa on menossa tähän liittyen myös Let´s Festival KAL.

malli: Ruusupuu by Heidi Alander
langat: Louhittaren luolan Luonnotar värissä Noki
ja Louhittaren luolan Tuulen tytär värissä Burleski
puikot: 4 mm
 Tämä oli ensimmäinen kerta kun neuloin  Louhittaren luolan langoista. Luonnotar ja Tuulen tytär ovat molemmat fingeringvahvuista 100% superwashmerinoa, tosi miellyttäviä neuloa. Ja valmis huivi on ihanan pehmeä. Lankojen väreistä pidän myös todella paljon. Ne ovat täyteläisiä ja syviä, eivät ollenkaan räikeitä vaan pehmeästi kirkkaita. Saikohan tuosta nyt kukaan mitään tolkkua? Joka tapauksessa värit ovat luonnossa paljon upeampia kuin missään kuvissa.


Huivi oli aika koukuttavaa neulottavaa, aina teki mieli neuloa vielä yksi raita, ja vielä yksi kerros. Siksi se valmistuikin kohtuullisen nopeasti. Ainakin pitsineulekerroksiin asti. Niiden neulominen kyllä hiukan jo koetteli kärsivällisyyttä, silmukoita alkoi jo olla sen verran paljon. Kaikenkaikkiaan kiva projekti, ja lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen.

Ja huivitus sen kun jatkuu, seuraava Ruusupuu on jo puikoilla...

10 kommenttia: