sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Tupsuja, tupsuja

Eilen täällä väkerreltiin tupsuja. Ihan perinteisellä pahvikiekkomenetelmällä. Onhan niitä olemassa jonkinlaisia tupsuntekokehikkojakin, mutta toistaiseksi sellaisen hankkiminen on jäänyt minulta harkinnan asteelle. Tiedä sitten helpottaisiko laite paljonkin tupsujen tekoa. Tupsujen teko ei kyllä ole mitenkään lempipuuhaani. Se on vähän verrattavissa päättelyyn. Välttämätön vaihe tupsupipon teossa, mutta jättäisin kyllä mieluusti jonkun toisen tehtäväksi, jos joku vapaaehtoinen ilmaantuisi.


On näihin tupsuihin toki neulottu pipotkin.  Lankana tällä kertaa Lana Grossan Lei ja Lei bicolor. Ihan uusi tuttavuus minulle, 100% merinovillaa. Miellyttävän tuntuista neuloessa, mutta käyttökokemuksia ei vielä ole.


Tämä vaaleansini-valkoinen pipo noin 10-vuotiaan lapsen kokoa. Joustin on neulottu kahdeksikon sukkapuikoilla ja yläosassa käytetty numeron 9 pyöröpuikkoa. Sinivalkoista lankaa minulla oli vain yksi 50 g:n kerä, joka meni tähän kokonaan. Luonnonvalkoista kului 35 g.


Mustavalkoinen pipo on semmoista naisten keskikokoa. Lankaa kului, tupsu mukaanlukien, tarkalleen 104 g. Puikot samat kuin edellisessä.

Lisää tupsupipoja tulossa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti