keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Naistenpäivän pikkuhuivi

Piipahdin tuossa maaliskuun puolella tutussa lankakaupassa hiukan täydentämässä sukkalankavarastoani. Ostoksia jo maksaessani huomasin kassan vieressä korillisen kivannäköisiä keriä ja lapun "Yhdestä kerästä pikkuhuivi, lanka ja ohje nyt naistenpäivän tarjouksena". Kauppiaan kaulassa oleva mallihuivi näytti niin kivalta, että nappasin kerän mukaani, vaikka langan paksuus (tai oikeammin ohuus) vähän arvelutti.

Kotona hypistelin kerää muutaman viikon, kunnes lopulta sain aloitettua. Lanka tuntui aluksi tosi ohuelta, melkein kuin ompelulangalta. Vauhtiin päästyäni työ kuitenkin eteni nopeasti. Kun kerä oli loppumassa, ja tuli aika aloittaa päättelyreunus, en malttanutkaan lopettaa. Kävin hakemassa toisen kerän lankaa ja jatkoin huivia vielä vähän suuremmaksi.


Tähän päätökseen olen kyllä oikein tyytyväinen. Huivista tuli mielestäni juuri sopivan kokoinen keväthuivi.


Malli oli lopulta tosi kiva neuloa. Sopivan simppeli vaikka televisionkatselu- tai matkaneuleeksi, mutta reunuksen levenevä ja kapeneva pitsikuvio toi sen verran mielenkiintoa ettei ehtinyt tylsistyä.Kaikenkaikkiaan kiva projekti, ja juuri tähän ajankohtaan sopiva käyttökelpoinen huivi.

Malli: Lanka- ja käsityöliike Anjalin/Susanna Hellberg
Lanka: SMC Tahiti (99% puuvilla, 1% polyesteri, 50g=280m)
Puikot 3,5 mm
4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli kyllä heti ihan lempihuivi, niin mukavan tuntuinen pitääkin.

   Poista
 2. Kiva kun tykkäsit mallista. Ja noin isona se on vielä kivempi ku alkuperäinen minipikkuhuivi. Onks sun blogin nimi vaihtunu? Muistelin jotain pipojuttua...
  Mulla on puikoilla taas yks tosi yksinkertainen telkkarihuivi, jossa toi sama pitsireunus. Mä kutsun sitä tiskirättireunaks ku alunperin se oli bambutiskirätissä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malli on kyllä niin kiva, että voisin neuloa toisenkin.
   Joo, blogin nimi on vaihtunut. Tuntui että se edellinen "Myssymania" oli vähän rajoittava. Tämä blogi on vielä niin alkutekijöissään, että pieniä viilauksia voi vieläkin tulla. Nimi pysyy kyllä vastaisuudessa samana.
   Niitä pyöreitä tiskirättejä olen minäkin muutaman neulonut.

   Poista