sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Veden sävyjä

Pidän paljon kaikenlaisista veden väreistä. Niin meidän kotimaisten merien ja järvien hillitymmistä vihertävistä ja sinisistä  kuin eteläisempien vesien kirkkaammista turkooseista sävyistä. Noita viimeksimainttuja löytyy tämän huivin raidoista.Lankana tässä on Onion knit Tussah Silk (66% merino, 34% silkki). Hyvin miellyttävää neulottavaa, ja mukavan tuntuista valmiinakin, semmoista vähän ryhdikästä ja samalla kuitenkin pehmeää. Puikkosuosituksena on 4 mm, tämän neuloin 5,5 mm:n puikoilla.Mitään varsinaista mallia ei ollut, neulo-pura-neulo-metodilla  tämä on tehty. Kulmasta aloitin keskiturkoosilla ja viidellä silmukalla. Yläreunassa  tein lisäykset neulomalla 3. viimeisen silmukan etu- ja takareunastaan.. Kun noin kerän verran oli neulottu, aloitin raidoituksen. samalla aloin kaventaa joka neljännellä kerroksella. jotta saisin muodosta vähän pitkänomaisen.


Näin jälkeenpäin katsottuna, raitojen leveyksiä olisi voinut vähän vielä säätää. Huivin kokoa en sen tarkemmin etukäteen suunnitellut, neuloin niin kauan kuin lankaa riitti. Sitä oli 2 kerää keskiturkoosia, tummempaa ja vaaleaa kerä kumpaakin, yhteensä siis 200g (= 540 m)Ihan sopivan kokoinen tästä mielestäni tuli. Lämmittää mukavasti hartioilla, mutta ei ole liian suuri kaulaankan kiedottavaksi.

Ja tällainen värinipo kun olen, ilahduin kovasti kun huomasin samoja sävyjä löytyvän myös uusista tennareistani.Lopuksi vielä vähän hakemalla haettuna aasinsiltana, tennareitten kukat tuovat mieleen nämä juuri kukintansa aloittaneet omenapuut

           

5 kommenttia:

 1. Kauniita veden sävyjä, olen sinisen ystävä:) Sopiva huivi kesäiltoja lämmittämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, jopa tällaisena hellepäivänä tarvitaan välillä lämmintä iltaisin.

   Poista
 2. Ihana huivi :). Minäkin rakastan veden värejä, varsinkin meren sävyjä.

  VastaaPoista