perjantai 26. helmikuuta 2016

Kanelia ja currya

Kanelia, currya ja muitakin mausteisia sävyjä löytyy tästä myssystä. On kyllä hauska huomata, miten lankaa vaihtamalla saa samaan malliin ihan toisenlaisen ilmeen. Aiemman postauksen punasävyinen mössykkä näyttää Lana Grossan Olympia langasta neulottuna tältä.


Lanka on paksuilla puikoilla neulottavaa villan (53%) ja akryylin (47%) sekoitetta. Se on paksuudeltaan aika vaihtelevaa, joten pinnasta tulee eläväista. Tai ainakin tulisi, jos käyttäisi suositeltuja 9-10 mm:n puikkoja. Itse neuloin kahdeksikon pyöröllä, jotta saisin myssystä vähän tiiviimmän.

Ihan identtinen aiemmin neulotun punasävyisen myssyn kanssa tämä versio ei ole. Päälaella keikkuu nyöritupsun sijasta tällainen muutamalla silmukalla neulottu "piippa".


Hiukan ohi aiheen, mutta minusta ihan kiinnostava tieto: Langanvalmistaja on kehittänyt tämän langan, ja myös luonut sille oman malliston, saksalaisen entisen ampumahiihtäjän Magdalena Neunerin kunniaksi. Neuner on saavuttanut urallaan mm kaksi olympiavoittoa ja 12 maailmanmestaruutta. Millonkohan joku kotimainen langanvalmistaja alkaa tehdä meille vaikkapa Kaisa Mäkäräinen-lankaa?


Täälläpäin Suomea alkaa talvilomaviikko olla jo lopuillaan, joillain se on vasta alkamassa. Joka tapauksessa mukavaa talvista viikonloppua kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti