sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Pumpulinpehmeää

Neulominen on toki aina mukavaa, mutta joistain langoista neulominen on suorastaan nautinnollista. Sellaisia lankoja on käytetty tähän pumpulinpehmeään pitsimyssyyn.


Sporttisempien tupsupipojen vastapainoksi halusin neuloa jotain vähän romanttisempaa ja ehkä ylellisempää. Siksi valitsin langaksi Lumi lameen. Yksinään se tuntui kuitenkin vähän ohuelta, joten yhdistin mukaan vielä Teeteen ohuen alpakan. Resori on neulottu alpakan ja Nallen yhdistelmällä. sillä ajatuksella ettei se sitten käytössä kovasti venähtäisi.

Resoria varten loin 80 s ja neuloin näillä 10 kerrosta 5,5 mm:n pyöröpuikolla. Ensimmäisellä kerroksella resorin jälkeen vaihdoin siis Nallen Lumi lameeseen, neuloin sileää neuletta ja lisäsin silmukkamäärää 40:llä neulomalla joka kolmannen silmukan sekä etu- että takareunastaan. Pitsineuleen alkaessa silmukoita on siis 120. Pitsineule on alun perin peräisin Novitan pitsisukista. Toimii mielestäni kyllä myssyssäkin ihan kohtalaisesti.


Pitsineuletta neuloin noin 17 cm. Tämän jälkeen tein yhden kavennuskerroksen jättämällä viimeisellä pitsineulekerroksella langankierrot pois. Sitten katkaisin langan, vedin sen kaikkien silmukoiden läpi ja päättelin huolellisesti.


Lumi lamee langassa on nimensä mukaisesti mukana pieniä hippusia hopeanhohtoista lametta. Sitä yritin edes hiukan saada vangittua kuvaan, huonolla menestyksellä kuitenkin. Totuuden nimessä on sanottava, ettei sitä kyllä valmiista myssystäkään juurikaan erota.


2 kommenttia: