sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Tupsubaretti ja tuubihuivi

Näitä saksalaisen lankakaupan alesta hamstraamiani talvilankoja riittää edelleen. Tällä kertaa koukulle päätyi ruskeasävyinen Amici due, ja malliksi valikoitui jo entuudestaan tuttu tupsullinen baretti.


Tämä malli on helpoista helpoin. Ja kun käytössä on paksu lanka ja kahdeksikon koukku myös tosi nopea virkata. Tässä suurpiirteinen ohje: Virkkaus aloitetaan tekemällä langasta lenkki johon sitten virkataan kahdeksan kiinteää silmukkaa. Seuraavalla kerroksella virkataan jokaiseen silmukkaan kaksi silmukkaa. Kolmannella kerroksella kaksi silmukkaa joka toiseen silmukkaan, neljännellä joka kolmanteen jne, kunnes ympyrä on halutun kokoinen. Tällä silmukkamäärällä sitten virkataan muutama kerros (tässä tapauksessa kolme). Tämän jälkeen aletaan silmukoita vähitellen kaventaa, kunnes pääaukko on sopiva. Virkataan vielä 3-5 kerrosta näillä silmukoilla. Lankaa kului tupsuineen kaikkineen 84 g.

Samalla mallilla olen aiemmin virkannut useammankin myssyn. Tämä punainen meni työkaverin tyttärelle.


Kovien pakkasten varalta neuloin vielä myssyn seuraksi muhkean tuubihuivin.


Samaa lankaa ei enää löytynyt riittävästi, mutta yhdistin sitä toiseen samantyylisen. Ihan samanväristä ei tuubista tullut, mutta aika lähelle pääsin. Kuvaan en kyllä saanut värejä ihan oikein, luonnossa sävyt ovat lähempänä toisiaan.


Kevättalvinen aurinko näyttäytyi vihdoin täälläkin. Pitihän sen säteet yrittää tallentaa  kuvaankin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti