sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Lumikellosukat

Alkuviikon lämpöisenä päivänä pihassa kulkiessani huomasin ilokseni, että sinne oli jostain ilmestynyt ihana lumikello. Lumikello on ihan suosikkikukkiani, kaunis ja herkkä. Siitä inspiroituneena kaivoin lankalaatikosta sopivan vihreitä sävyjä ja neuloin nämä keväiset sukat.


Lankana näissä on pääosin 7 veljestä, tumma vihreä on Villeä. Puikot 3,5 mm ja aloituksessa 60 silmukkaa. Ensimmäinen kerros nurjaa. Seuraavat 8 kerrosta ihan perus 1 oikein 1 nurin niin että valkoiset silmukat ovat niitä oikeita ja vihreät siis nurjia. 


Malli syntyi neulomisen edetessä. Kuvioista yksi on sieltä, toinen täältä ja kolmas omasta päästä.
Varressa kavennettiin 3 kertaa, 4 silmukkaa kerroksella. Näin silmukkamäärä nilkassa on 48. Sama määrä silmukoita on myös teräosassa. Päättely vähän koetteli kärsivällisyyttä, mutta lopputulos mielestäni maksoi vaivan.                                            AURINKOISTA PALMUSUNNUNTAITA!7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Sinikka! Kauniita sukkia näytti oleva sinunkin blogissasi.

   Poista
 2. Oi, nämäkö ovat sinun suunnittelemat sukat, jäivät mieleeni FB:n ryhmässä. Niin kauniit ovat :)

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos! En tiedä voiko varsinaisesti puhua suunnittelusta. Kuviot syntyivät neulomisen edetessä, kun halusin jotenkin saada tallennettua ihanat lumikellot ja keväisen tunnelman.

  VastaaPoista
 4. Kyllä voit. Kädet tekevät, mitä sydän sanoo, sen parempaa tapaa ei minusta olekaan :)

  VastaaPoista