maanantai 28. maaliskuuta 2016

Sytomyssyjä, ja sukat vastaantulijalle

Näitä sytomyssykampanjoita on perinteisesti meneillään eri puolilla Suomea alkuvuodesta, ystävänpäivän aikoihin. Toki myssyille on tarvetta muulloinkin, ihan ympäri vuoden. Aina silloin tällöin olen itsekin muutaman myssyn neulonut TYKSiin lahjoitettavaksi. Nyt kun paikallisessa aluesairaalassa ollaan keväällä aloittamassa syöpähoitojen antaminen, ajattelin taas tarttua puikkoihin ja neuloa muutaman myssyn sinnekin.


Ensimmäisenä valmistui värikäs myssy Puro Batikista.


Myssyssä on 120 silmukkaa, nelosen pyöröpuikolla neulottuna. Resorin valepalmikossa on mukaan neulottu aivan ohutta kumilankaa, jotta neulos ei käytössä kovasti venyisi.

Iloiset värit kivoja ja piristävät mieltä. Ehkä ne eivät kuitenkaan ihan kaikkien tyyliä ole. Kirkkaiden värien vastapainoksi seuraavaksi puikolla onkin ihan perus mustaa.


Sama nelosen pyörö, samat 120 silmukkaa, lankana nyt Novitan puuvilla-bambu. Neljä oikein, kaksi nurin joustinta tulossa.

Tuolla FB:n puolella on tulossa "Anna vastaantulijalle villasukat" kampanja. Siinä ajatuksena on   aprillipäivänä yllättää satunnainen vastaantulija lahjoittamalla tälle villasukat. Tähän ajattelin minäkin osaltani lähteä mukaan. Muutama ylimääräinen sukkapari on varastossa odottamassa, mutta ovat väreiltään aika hempeitä. Vieläköhän ehtisi neuloa yhdet uudet, vähän neutraalimman väriset?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti