sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Worsted Boxy

Suunnitelmat on tehty muutettaviksi. Alunperin minulla oli tarkoituksena osallistua Joji Locatellin syksyiseen yhteisneulontaan neulomalla kauan haaveilemani Japan Sleeves Dropsin Alpacasta. Pienet pätkät pitsiä neulottuani tulin kuitenkin siihen tulokseen, että ihanan pehmeä alpakka on tähän malliin ehkä vähän liiankin pehmeää. Kauniit pitsikuviot eivät erotu kunnolla. Päädyin purkamaan aloituksen, ja vaihtamaan sekä langan että mallin. Nyt malliksi valikoitui ihan peruspaita, helppo ja yksinkertainen Worsted Boxy.


Lankana tässä on Malabrigon Rios värissä Aguas.  Lanka on 100% merinoa, aivan ihanaa neulottavaa. Ja valmis neule todella miellyttävän tuntuinen pitää.


Ainoa asia mikä tässä vähän harmittaa on se, että paidan helmassa lanka muodostaa tuollaisia vinoja raitoja. Näin jälkeenpäin ajatellen, tämän olisi välttänyt, kun olisi tajunnut neuloa kahdelta kerältä raidoittaen.  No, tällaisenaankin tätä tulee varmasti käytettyä, ja nythän minulla on hyvä syy neuloa paidasta toinen, parempi, versio.

Neuloin paidan puolta kokoa suositeltua (5,5 mm) pienemmillä puikoilla ja M koon silmukoilla, ja mielestäni koko meni näin aika nappiin. Lankaa kului 430 g.


Lankaihanuus piti tietysti käyttää tarkkaan. Loppu 70 g riitti juuri ja juuri Field of Wildflowers myssyyn.


Nyt minulla on siis uuden lempipaidan lisäksi myös uusi lempimyssy. Ja kyllä se Japan Sleeveskin vielä puikoille pääsee, kunhan joululahjaneulomukset on ensin neulottu.


6 kommenttia:

 1. Ihana neule ja ihanan värinen. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Suunnitelmat muuttuvat monta kertaa:) Kaunis paita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän suunnitelmanmuutokseen olen kyllä ihan tyytyväinen. Paitaa on tullut käytettyä jo monta kertaa.

   Poista
 3. Mielestäni upea lopputulos. Rento, eläväpintainen pusero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tavoitteena oli rento käyttöpusero, siinä mielessä olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen.

   Poista