lauantai 31. joulukuuta 2016

Viimetipan valopallot

Tämän joululahjan kanssa oli todellakin tulla kiire. Joo, myönnetään, minulla on vähän taipumusta jättää asioita viime tippaan, mutta tällä kertaa myöhäiselle aloitukselle on kyllä hyvä selityskin. Olin nimittäin jo hyvissä ajoin syksyllä neulonut äidilleni lahjaksi huivin. Vähän ennen joulua tuli kuitenkin jostain syystä äidin kanssa puhetta huiveista, jolloin hän totesi kaapissaan olevan monta ihan käyttämätöntä huivia, hän kun ei ole huivi-ihminen ollenkaan. No enhän minä tämän jälkeen  voinut huivia pakettiin kääriä, piti pikavauhtia keksiä jotain muuta.

Olin kuvissa ihaillut kauniita virkattuja valopalloja, mutta en oikein luottanut omiin virkkaustaitoihini. Ihana-lehdestä löytyi kuitenkin niin hyvät selkeät kuvalliset ohjeet, että uskaltauduin kokeilemaan. Virkkasin ympyröitä aina kun oli vähänkin aikaa, töissäkin tauoilla koukku viuhui. Ja sain kuin sainkin lahjan ajoissa valmiiksi.


Pallot on virkattu Haeklegarn Nr 5 puuvillalangasta, 1.75 mm:n koukulla ja kovetettu Erikeeperin ja veden seoksella.

Vielä aatonaattona näytti pahasti siltä, että ei valmista ei tule ajoissa, mutta vuorokauden vaihtuessa kovetteeseen kastellut pallot sai ripustaa kuivumaan.


Aamulla pallot olivat kuivuneet, ja valot sai laittaa paikoilleen.


Kaikki pallot eivät ole aivan pyöreitä, taisin täyttää joitain ilmapalloja vähän liikaa. Muuten olen kyllä lopputulokseen ihan tyytyväinen, ja lahjansaajakin vaikutti ilahtuneelta.


Tällaiset voisi kyllä jossain vaiheessa virkata omaankin kotiin.                                            VALOISAA UUTTA VUOTTA 2017!2 kommenttia:

  1. Onnea uusista valoista ja vuodesta myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onnea uudelle vuodelle sinulle, ja värikästä käsityövuotta!

      Poista