torstai 4. elokuuta 2016

Amazing Technicolor Dreamsweater

Olen ihastellut Stephen Westin malleja jo pitkään, ja suunnitellut neulovani jonkun hänen upeista huiveistaan. Huiveja on kuitenkin viimeaikona tullut neulottua jo aika monta, välillä teki mieli neuloa jotain muuta. Täytyy kyllä sanoa, ettei tämä paita ollut ensimmäisten joukossa ehdolla, kun Raverlyssa etsiskelin sopivaa neulottavaa. Jyväskylässä Stephenin kurssilla näin kuitenkin erään naisen sovittavan tätä mallia, ja yllättäen sen neulominen alkoikin kiinnostaa.


Oiken kiva malli tämä Amazing Technicolor Dreamsweater olikin neuloa, joskin pieniä muutoksia tein. Stephenin näkee usein käyttävän sanontaa "More is more, less is a bore", ja aika lailla sitä linjaa  noudatti tämäkin malli kaikenvärisine raitoineen ja roikkuvine langanpäineen. Itse olen enemmänkin "Less is more"tyyppiä, joten yksinkertaistin vähän.


Hihoista tein vain 3/4 pituiset, ja helman langanpäätkin päättelin. Ja sitä pääteltävää muuten riittikin...
Lankana tässä on HolstGarnin Noble väreissä Denim, Jay ja Glacier. Niitä kului yhteensä 284 g. Viitosen puikoilla neuloin, joten nopeasti tuli valmista.


Olkapääkiilojen neulomista ohjeen mukaisesti suoraan paikalleen en mitenkään saanut onnistumaan siististi. Lopulta päädyin neulomaan kiilat erikseen ja kiinnittämään paikoilleen ompelemalla. Toimii se kai näinkin.


 Näin jälkikäteen katsottuna värisävyt olisi voinut valita  tarkemminkin. Jos sävyt olisivat vielä lähempänä toisiaan, raidat eivät erottuisi niin selvästi, ja ilme olisi rauhallisempi. Kaikenkaikkiaan olen kuitenkin lopputulokseen tyytyväinen. Paidasta tuli tosi mukava ja kotoisa, sellainen johon on ihana kääriytyä kylmällä säällä.4 kommenttia:

 1. Oikein kivannäköinen pusero:-)

  VastaaPoista
 2. Kaunis pusero:) Pidän värivalinnastasi, itsekin olen enemmän less is more:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jostain syystä puikoillani on tätänykyä enimmäkseen sinisiä ja harmaita sävyjä.

   Poista